Tips voor het verwisselen van een remklauw

remklauw

Een remklauw is onderdeel van het remsysteem en het is daarom belangrijk dat deze op tijd wordt vervangen. Er zijn verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat remklauwen slijten en stukgaan. Een van de belangrijkste factoren hierin is dat ze te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Wanneer remklauwen eenmaal zijn versleten is de enige optie om ze te vervangen. 

Zelf een remklauw verwisselen

Wanneer je enige ervaring hebt met het sleutelen aan auto’s kun je remklauwen zelf vervangen. De eerste stap hierbij is het omhoog brengen van de auto, hiervoor zul je dus een autokrik of brug nodig hebben. Vervolgens zul je het gehele wiel van de auto moeten verwijderen. Vervolgens kun je de remblokken verwijderen waarna je de remklauw kunt vervangen. Dit is ook gelijk een goed moment om andere onderdelen van het remsysteem te controleren. 

remklauw

Een remklauw laten verwisselen

Wanneer je zelf geen ervaring hebt met het verwisselen van remklauwen kun je dit echter beter uitbesteden. Je kunt bij vrijwel elke garage terecht voor het verwisselen van remklauwen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de locatie van de remklauwen hierbij van belang. Het vervangen van de achterste remklauwen zal namelijk duurder zijn dan het vervangen van de voorste remklauwen. Ook het soort auto dat je hebt speelt hierin een rol. Het vervangen van remklauwen zal meer kosten voor auto’s uit een hogere klasse.