Soorten auto-ongelukken op de weg

audi kopen

Als je een auto kopen gaat dan moet je rekening houden dat je een ongeluk kan krijgen. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je een auto-ongeluk veroorzaakt. Het kan gebeuren dat je niet oplet doordat je afgeleid raakt of op je telefoon zit. Een auto-ongeluk zit da in een klein hoekje en kan snel gebeuren. Een auto aanrijding met een ander voertuig is erg gevaarlijk. Als bestuurder van de auto kan je door de ruit heen vliegen als de auto hoge snelheid maakt. Een frontale botsing met een auto kan voor schade aan de bumper zorgen. Als je met de auto snel door een bocht rijdt dan kan de auto uit de bocht vliegen waardoor een ongeluk wordt veroorzaakt.

Letsel door een auto-ongeluk

Als je wordt aangereden of je rijdt zelf iemand aan dan kan letsel worden veroorzaakt bij de passagier of de persoon die is aangereden. Als dit gebeurt is er sprake van letselschade. Deze letselschade is op te delen in materiële schade. Dit is bijvoorbeeld inkomensverlies en ook de medische kosten die er ontstaan. Er kan ook sprake zijn van immateriële schade. Een persoon kan een trauma oplopen door het auto-ongeluk en dus pijn en vervolgens pijn en verdriet ervaren. Deze immateriële schade kan ook schade aan het lichaam van een persoon zijn. In het geval van ernstige letselschade kan de persoon door worden verwezen naar het ziekenhuis.

Kosten van een auto-ongeluk

Als je bijvoorbeeld een bmw tweedehands koopt en daarmee de weg op gaat, dan kan je een ongeluk veroorzaken. De bestuurder van een auto betaalt bijna altijd zo’n 50% van de schade. Dit gebeurt ook als het ongeluk de schuld is van een ander. Bij licht letsel krijgt het slachtoffer maximaal 3500 euro. Bij matig letsel zijn de kosten voor de automobilist en veroorzaker van het ongeluk maximaal 9000 euro. Bij ernstig letsel kunnen de kosten voor de veroorzaker van het ongeluk oplopen tot 21000 euro. Het is bij zwaar letsel zelfs zo dat de kosten voor de automobilist op kunnen lopen tot maximaal 43000 euro.