Voordeel van leasen

Auto Leasen 1

Op je nu kiest voor een Kia E-Niro Lease of een Kia EV6 Lease, het leasen van een auto kan een hoop voordelen hebben. Het is in een heel aantal gevallen voordeliger om een auto te leasen dan om er eentje te kopen. Bovendien kan zeker een lease auto van het bedrijf waarvoor je werkt erg fijn zijn, als is een private lease optie ook in genoeg gevallen best aantrekkelijk. Maar wanneer is het leasen van een auto nou voordeliger dan het kopen van een auto, en wanneer moet je deze keuze maken om toch voor leasen te kiezen in plaats van kopen?

De goedkoopste optie

Voor we het hebben over het leasen van een auto is het belangrijk om aan te geven dat het bij het argument tussen het leasen tegenover het kopen van een auto natuurlijk wel gaat om vrij nieuwe auto’s. Er zit immers een aanzienlijk verschil tussen het kopen van een gloednieuwe auto en het aanschaffen van een veel ouder model of een tweedehands voertuig. Zeker als een gelimiteerd budget hebt is het kopen van een tweedehands auto dus vaak de goedkoopste optie. Hier staat dan natuurlijk wel tegenover dat je kwaliteit en comfort zult moeten inleveren, zeker op de lange termijn.

Leasen tegenover kopen

Kies je echter wel voor een nieuwe auto, dan ligt het er vooral aan in welke situatie je zit wanneer je op zoek gaat. Wil je graag investeren in een auto voor op de lange termijn, waar je jarenlang mee door kan omdat je er dan lekker aan gewend kan raken, dan is het kopen van een nieuw auto de beste optie. Hecht je echter niet zo veel waarde in het rijden in dezelfde auto voor jaren achter elkaar, of ben je op zoek naar een auto alleen voor op de korte termijn, dan kan het leasen van een auto een voordelige, aantrekkelijke optie zijn die je zeker kunt overwegen.