Welke ERP software is het best voor jouw bedrijf?

erp vergelijken

Enterprise planning resource software, of kort gezegd ERP software, zijn systemen die gemaakt zijn om processen binnen een bedrijf te stroomlijnen en efficiënter te maken. ERP kan heel waardevol zijn voor jouw bedrijf omdat het de productie kan verhogen en de kosten kan verlagen. Er zijn echter verschillende soorten ERP software en het kan dus moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Gelukkig gaan we in dit artikel verschillende ERP vergelijken om het voor jou overzichtelijker te maken!

De drie hoofdtypes

Om te beginnen zijn er drie hoofdtypes van ERP software: on-premise, cloud en open source On-premise systemen vereisen dat een bedrijf investeert in de nodige hardware en kunnen ook prijzig zijn als je een gerenommeerd systeem kiest. Cloud ERP wordt door iemand anders gehost, waardoor je het gratis kunt gebruiken tot je bedrijf te groot wordt om het systeem op individueel niveau aan te kunnen. Open bron profiteert van de steun van de gemeenschap en is zeer kostenbesparend omdat het helemaal gratis is.

erp vergelijken

De sterke en zwakke punten

Deze drie soorten ERP software hebben elk hun eigen sterke en zwakke punten. Open bron heeft veel gratis opties, maar die kunnen erg beperkt zijn als je iets met meer functionaliteit nodig hebt. Cloud is goedkoop, maar er zijn grenzen aan hoeveel je bedrijf kan groeien voordat het cloud systeem te duur wordt voor je behoeften. On-premise systemen zijn misschien duur als je ze koopt, maar als je ze eenmaal gekocht hebt blijven ze in je budget tot het tijd is om te upgraden. Daarom kunnen ze op de lange duur vaak goedkoper uitvallen dan andere systemen!