VCA Basis

Bij G4S Safety solutions kan je kiezen uit heel veel verschillende soorten trainingen op het gebied van veiligheid, waarbij medewerkers leren over een veilige en gezonde werkomgeving. Veiligheid moet altijd vooraan staan en daarom is het ook zo belangrijk dat medewerkers hier veel kennis over hebben. Een goede cursus voor medewerkers om te volgen is de VCA basis cursus, waar veilig en gezond werken voorop staat. Steeds meer opdrachtgevers erkennen de meerwaarde van deze opleiding, waardoor je er goed aan doet om medewerkers deze opleiding te laten volgen. Het is een opleiding voor operationele medewerkers, die in hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met risico’s. Met een VCA basis certificaat tonen zij aan dat ze veilig en gezond werken.

Inhoud VCA basis opleiding

Tijdens de VCA basis opleiding komen diverse onderwerpen aan bod, zodat medewerkers veel te weten komen over het werken in een risicovolle omgeving. Daarbij gaat het onder meer over arbeidsomstandigheden en milieu, elektriciteit, brand- en explosiegevaar en werken op hoogte. Ook leren werknemers over hijs- en hefwerktuigen, werken in besloten ruimten, gevaarlijke stoffen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast komen ook onderwerpen als handgereedschap, gereedschapsmachines en algemene werkplekeisen aan bod in deze opleiding. Zo is de medewerker goed voorbereid op veiligheid op diverse gebieden.

Leren op jouw manier

Er zijn verschillende manieren voor de medewerkers om deze opleiding te volgen. Iedereen is anders en heeft baat bij een andere manier van leren. Daarom is het mogelijk om alleen te gaan voor het examen als je de stof al in huis hebt of hier al voor gestudeerd hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om te gaan voor het examen en het boek met leerstof, zodat je zelf kan kiezen wanneer je leert. Daarnaast kan je ook lessen volgen als je daar meer behoefte aan hebt. Dit kan klassikaal, maar het is ook mogelijk om de lessen online te volgen. Zo studeer je op een manier die bij jou past.