Ontstaan van de cafe racer

De cafe racer is een standaardmotor uit de jaren ’50 die omgebouwd werd tot sportmodel. Leuk weetje: er was een ontmoetingsplek in Londen, the Ace Cafe, waar motorliefhebbers met hun omgebouwde motoren elkaar kwamen ontmoeten. Ze luisterden naar rock en roll muziek met hun meisjes, en dan raceten ze van café naar café om hun pronkstuk aan het grote publiek te laten zien. Als je eens in Londen komt: het ace cafe bestaat nog steeds (het is in 2001 opnieuw ingericht).

Vandaag de dag…

Vandaag de dag bestaat de cafe racer nog steeds. En het aanbod in accessoires wat je ervoor kunt kopen is door de jaren heen steeds meer uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld een db killer bij Caferacerwebshop kopen. Deze plaats je subtiel op de uitlaat van je cafe racer, en zorgt voor een geluidsreductie. Dit is natuurlijk wel zo fijn, voor als je vaak gebruik maakt van je cafe racer. De db killer bij Caferacerwebshop is eenvoudig te installeren. De montagesystemen zijn zodanig vervaardigd dat je ze onzichtbaar kunt monteren, bijvoorbeeld bij de bomber slip-on uitlaat. En je kunt ze ook nog gratis laten verzenden boven de € 150,-. 

Veel keus

Als je de website www.caferacerwebshop.com bezoekt zul je zien dat er ruime keus is van € 8,- tot € 800,- aan db killers voor vrijwel elk type uitlaat. Handig om te weten is dat de meeste killers die niet helemaal passen, op maat gezaagd kunnen worden. Of je nu een db killer voor de BMW cafe racer wilt of voor de YAMAHA racer, je kunt het vinden op de www.caferacerwebshop.com. Je kunt er veel klantenreviews vinden voor de diverse db killers hetgeen om jouw keus eenvoudiger te maken. Je vindt er bijvoorbeeld de 41MM x 20CM dB killer die passen in Megaton en Hooligan dempers. Je kunt deze plaatsen op de V65 Guzzi. Dit was slechts een voorbeeld, je kunt de website bezoeken om het rijke aanbod zelf te bekijken. 

Ook je eigen cafe racer bouwen?

Mocht je geïnspireerd zijn door bovenstaande blog, houd je ervan om aan motoren te sleutelen? Het bouwen van een cafe racer is niet moeilijk. Ook al heb je maar een beetje ervaring. Het belangrijkste is dat je de basismotor minimaliseert. Het leuke is dat je er door een online db killer kopen of middels de vele andere accessoires je eigen retro, of, moderne touch aan geeft. Het bouwen van een cafe racer gebeurt niet volgens een handleiding maar hangt af van jouw persoonlijke smaak. Misschien ben je dus ook enthousiast geworden en ben je door het lezen hiervan aangestoken met deze leuke hobby! En start je vandaag nog met het kijken naar de opties voor een online db killer kopen of één van de vele andere accessoires.