Je eigen sportschool starten

Misschien heb je er wel eens van gedroomd, je eigen sportschool. Alle apparatuur voor jouw alleen of een grote sportschool waar je al jouw klanten kan motiveren het uiterste uit hunzelf te halen. Als jij er van houdt mensen zo te motiveren en ze lekker in hun vel te laten zitten, dan is het misschien wel wat voor jou om je eigen sportschool op te starten. Maar waar begin je dan mee? Wat voor een apparaten moet je bijvoorbeeld kopen of wil je je eigen fitnessapparatuur leasen ? Er zijn veel mogelijkheden en daarom is het ook voor jou zeker niet onmogelijk je eigen sportschool op te starten.

Waar begin je mee?

Een sportschool opstarten kan veel tijd en moeite kosten, het is daarom van belang dat je jezelf goed voorbereid op wat komen gaat en je voor jezelf doelen vaststelt. Begin bijvoorbeeld met het maken van een businessplan. Waarom wil je een sportschool starten, waarom zouden mensen daar naartoe willen en wat voegt een nieuwe sportschool toe aan de huidige sportschool omgeving? Stel daarmee bijvoorbeeld vast wat je doelgroep dan is en op welke mensen je je dus moet focussen, zo kun je ze makkelijker bereiken. Maar bedenk ook welke locatie zou passen en wat je daarvoor nodig hebt, niet alleen qua ruimte en apparatuur maar ook aan kapitaal bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig ?

Bedenk dan na het opstellen van een business plan, wat heb je nodig? Uiteraard een locatie, ga je deze kopen, huren of heb je zelf nog ergens ruimte. Let bijvoorbeeld ook op het aanvragen van een vergunning bij de gemeente. Verder wat voor een apparatuur wil je en hoeveel? Heb je het kapitaal om deze aan te schaffen of ga je fitnessapparatuur leasen. Dan is het verder ook van belang om personeel aan te nemen, of ben je van plan alles zelf te gaan doen. Als je elke dag open bent is dit uiteraard niet te doen en in het huidige sportschool landschap zijn zoveel sportscholen 24/7 open dat je met wat nieuws zult moeten aankomen wil je niet elke dag open. Bereid je hier dus goed op voor en zorg ervoor dat je alles van te voren doorgelopen hebt.