Zwembadjes zijn in trek, maar zijn ze veilig?

pexels-jonathan-borba-6110594

In de zomer heeft bijna iedereen wel een opblaasbaar zwembad of een intex zwembad in hun tuin staan. Vooral op hele warme dagen is het fijn om een frisse duik te nemen in je zwembad. Maar zijn al deze zwembaden wel veilig? En hoe weet je of je een veilig badje hebt gekocht? Veel kinderen zijn gek van zwemmen, maar ze zien ook weinig tot geen gevaar. Het is daarom belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je een badje aanschaft. Veiligheid is namelijk net iets belangrijker dan verkoeling.

Zorg voor een goede winkel

Hoe aantrekkelijk het ook is om een goedkoop badje online te bestellen, dit is niet altijd de beste optie. Zorg ervoor dat je een badje koopt bij een winkel waar ze je ook goed advies kunnen geven over de instructies. Mocht je er toch voor kiezen om een badje online te bestellen, doe dit dan bij een goede, betrouwbare website. Marktplaats kan ook, maar je weet dan niet wat er met het badje gedaan is en of het badje van een goede winkel komt. Dit is dus wel een risico. Mocht je dit risico nemen, zorg er dan voor dat je je van tevoren goed inleest.

Wat voor badje kies je?

Het is ook belangrijk dat je kijkt naar het meest geschikte badje voor jouw situatie. Heb je jonge kinderen? Zorg er dan voor dat het badje niet te diep is. Het risico is dan het kleinst, en kinderen maakt het niks uit hoe diep het badje is. Mocht je op zoek zijn naar iets voor volwassenen, dan is een opblaasbare jacuzzi misschien een geschikt idee. Je kunt er zelf voor kiezen of je het badje vult met warm water of koud water, en je kunt het zelfs in de winter gebruiken. Zo is er voor ieder wat wils, als je maar goed zoekt.