Werking en kracht van een palenrammer

Palenrammer kopen

Een palenrammer is makkelijk te gebruiken en er zijn veel verschillende varianten van de rammer.

Een hele bekende is de handhei, maar er zijn nog andere soorten. De benzine palenrammer is ook een goed voorbeeld. Dan zijn er ook nog de pneumatische- en hydraulische palenrammers. Deze bieden veel voordelen bij bepaalde taken.
Een palenrammer werkt met gewicht en de neerwaartse kracht van de slaghamer. Door de slaghamer op een bepaalde snelheid te laten trillen, zal de paal in de grond geslagen worden. Heb je nou hele dikke palen die je in de grond zou willen slaan? In dat geval is het belangrijk om een zwaardere en grotere slaghamer te nemen.

Combinatie met kracht en power

De hydraulische palenrammer is enorm krachtig, werkt helemaal mobiel en kan je in elke grondsoort plaatsen. Hierbij worden de wendbaarheid van de benzinerammer en de kracht van de pneumatische machine gecombineerd.
De Powerpack met een krachtige benzine-hydrauliekmotor en de HPD60 paalrammer van Rhino Tool vormen een onwijs gave combinatie, die enorm krachtig is. Je zou een hydraulische palenrammer ook aan kunnen sluiten op een kraan of een shovel. De krachtige combinatie wordt vaak gebruikt om  een stalen of houten hekwerk te plaatsen of om een beschoeiing te plaatsen.

Iedereen kan het, dus jij ook!

Een palenrammer huren is voor iedereen mogelijk. Er zijn namelijk geen opleidingen of certificaten nodig om met een palenrammer om te gaan. Een rammer op lucht is door iedereen te gebruiken. Een pneumatische palenrammer wordt meestal gehuurd voor het plaatsen van boompalen, schuttingen, beschoeiingen en funderingen.

Door een palenrammer te huren, bespaar je een hoop energie, omdat de machine al het werk zal doen. Hierdoor zal het een uitstekende investering zijn als je eenmalig een klus wilt verrichten. Je kunt de rammer dus ook huren in plaats van kopen.