Wat triggert jou als je bouw vacatures ziet?

bouw vacatures

Misschien ben je op zoek naar ander werk en ben je door de bouw vacatures aan het scrollen? Omdat je bij een opdrachtgever werkt die vooral kleine klussen aanneemt en je toe bent aan iets groters? Of juist andersom. Je werkt maanden achter elkaar op dezelfde bouwplaats en je verlangt ernaar om weer bij mensen aan de keukentafel je boterham op te eten. Wanneer je door een lijst met vacatures scrolt zijn er bepaalde dingen die jou triggeren om wel of niet te solliciteren. Het is belangrijk om te weten wat je prettig vindt in een baan en welke voorwaarden belangrijk zijn voor jou en/of je gezin.

Bouw vacatures en de voorwaarden

Er zijn verschillende constructies mogelijk, zoals werken in loondienst, als zzp’er of als oproepkracht. Voordat je solliciteert is het belangrijk dat je informatie inwint over wat dat voor jou betekent. Als zzp‘er heb je een andere rechtspositie dan wanneer je in loondienst werkt. Informeer jezelf dus goed en zorg dat je een weloverwogen beslissing maakt.

Afwisselend werk

Eén ding is zeker, het werk in de bouw is nooit saai. Je hoort wel vaker mensen zeggen: ‘mijn werk is nooit saai, echt iedere dag anders’. Maar toch zitten ze iedere dag op diezelfde bureaustoel. Dat is bij jou wel anders. De ene keer werk je buiten, dan binnen. Je bent aan het werk in je woonplaats, of 100 kilometer van huis. Dan bouw je mee aan een huis en een tijdje later renoveren jullie een oud kantoorgebouw.  

Je ziet het mooier worden

Terwijl je aan het werk bent zie je de vooruitgang ontstaan. Direct resultaat is wat uitvoerend werk in de bouw zo mooi maakt. Iedere actie levert direct een verbetering op. jij maakt dingen mooier en veiliger. Je repareert en renoveert. Alles wat je doet zorgt voor blije gezichten.

Doorgroeien?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe functie, met meer verantwoordelijkheid, zijn er een aantal mogelijkheden. De eerste is dat je doorgroeit binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Misschien ben je als uitvoerder begonnen, maar komen je leiderschapskwaliteiten steeds meer boven drijven. Een tweede optie is om een opleiding te volgen die jou alle tools en vaardigheden bijbrengt, die je nodig hebt om ander werk goed uit te kunnen voeren. Een derde optie is om bij een ander bedrijf op een nieuwe functie te solliciteren. Soms komt het voor dat een bedrijf de opleiding van de eigen medewerkers betaalt. Maak hierover afspraken met je leidinggevende.