Tips bij het kiezen van een tuinhuis

Je bent bezig om je achtertuin opnieuw in te richten of je wilt graag extra opbergruimte in je tuin. Je besluit om een tuinhuis te kopen, maar nu moet je nog kiezen tussen alle verschillende soorten tuinhuizen die er zijn. Wil je een klein kunststof tuinhuis of toch liever een tuinhuis geïmpregneerd met luifel? Lees hieronder onze tips bij het kiezen van een tuinhuis!

Soort materiaal

Een van de belangrijkste keuzes bij het kopen van een tuinhuis is je materiaalkeuze? Wil je wanden van hout die je tuinhuis een natuurlijke en gezellige uitstraling geven? Of kies je liever voor kunststof of metalen wanden die gemakkelijker zijn in het onderhoud en langer meegaan? Bepaal wat jij het mooist vindt en hoe lang je wilt besteden aan onderhoud en maak zo je materiaalkeuze.

Wel of niet impregneren?

Kunststof of metalen wanden hoeven over het algemeen niet geïmpregneerd te worden. Bij een houten tuinhuis is dit echter anders. Het is dan vaak wel goed om je tuinhuisje te laten impregneren, zodat je het minder hoeft te onderhouden en het materiaal langer mee gaat. Je kunt dit laten doen of je kunt een tuinhuisje kopen dat al geïmpregneerd is.