Muren waterdicht maken, maar hoe?

Muren waterdicht maken

U wilt de muren waterdicht maken, maar wat voor manieren kunnen hiervoor toegepast worden? Een bedrijf kan het beste kijken naar de staat van de muren en wat geschikte oplossingen kunnen zijn. Niet op elke muursoort kan elke manier op toegepast worden. 

Daaruit kunnen opties bedacht worden die voorgedragen kunnen worden. 

Muren waterdicht maken

Oplossingen voor de buitenmuur

De muren waterdicht maken kan bijvoorbeeld door het voegwerk te herstellen. Dit kan een eenvoudige en snelle manier zijn. Doordat het gerenoveerd is, blijft uw huis er als nieuw uitziet. Zo kan het ook altijd later nog gerenoveerd worden. Wel moet er al genoeg uit de voegen weg zijn, anders moet er wel wat weggehaald worden.

De gevel kan ook geïmpregneerd worden. Er wordt dan een beschermlaag aan de gevel aangebracht. Deze oplossing is duurzaam en zorgt ervoor dat het huis langer goed en schoon blijft. Ook voor het impregneren is geen breekwerk nodig.

Ook vochtwerende verf kan gebruikt worden. Dit creëert een beschermlaag die ook goed tegen veel weersomstandigheden kan. Deze manier helpt beter dan impregneren. Wel kan het zijn dat bij sommige gemeentes over de kleur gepraat moet worden en of het überhaupt is toegestaan.

Kijk nu dat de beste oplossing is voor uw huis.