Kun je betonlook verf buiten gebruiken?

De meeste soorten betonlook verf en kalkverf zijn niet erg geschikt voor buiten. Het is daarom niet aan te raden om de verf te gebruiken voor meubels of schuttingen die het hele jaar door buiten staan. De beton cire kleuren zullen vervagen als ze vaak worden blootgesteld aan natuurelementen als regen. Wel is het mogelijk om betonlook verf te gebruiken voor objecten die onder een afdak staan en hierdoor beter beschermd zijn tegen de natuurelementen.

Zo maak je de structuur van betonlook verf gladder

Als je wil dat je betonlook verf een gladdere structuur krijgt kun je ervoor kiezen om de verf te behandelen met varnish. Varnish zal ervoor zorgen dat je betonlook gladder wordt zonder dat de verf gaat glanzen. Je kunt lagen vernis aan blijven brengen tot je de gewenste gladheid van de verf hebt bereikt. Als je wil dat je betonlook verf extra glad wordt kun je er ook voor kiezen om de verf op te schuren voordat je de vernis aanbrengt.

Zo maak je betonlook verf schoon

Betonlook verf is zeer eenvoudig schoon te maken. Als je de betonlook verf hebt behandeld met varnish heb je enkel een vochtige doek nodig om de verf schoon te maken. Ga voorzichtig met een vochtige doek langs de muur en neem alle viezigheid weg. Zelfs als de structuur van de verf wat korrelig aanvoelt kun je de verf gewoon schoonmaken met een vochtige doek. Zolang de verf is behandeld met varnish is deze waterbestendig en zal er geen schade worden aangebracht als je de verf schoonmaakt met water.