Kies voor ‘gezonde lucht’!

luchtbevochtiger

Veel mensen weten niet hoe belangrijk ‘gezonde lucht’ is en wat dit nou precies inhoudt, jij wel? Waarschijnlijk als je deze tekst leest, ben je niet bekend met een product als een luchtbevochtiger. Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de lucht om je heen vochtiger wordt door het uitstoten van verdampt water. Dit is niet alleen van belang voor je eigen gezondheid, maar ook de gezondheid van bijvoorbeeld je huisdier, de staat van je kleding en zelfs de staat van je huis. Door een luchtbevochtiger aan te schaffen, kan dit ervoor zorgen dat je veel kosten bespaart in onderhoud die je normaal niet eens doorhebt. Lees snel door als je te weten wilt komen hoe je de lucht om je heen gezond houdt!

Het belang van vochtige lucht

Vaak weten mensen niet dat er zowel ‘vochtige’ als ‘droge’ lucht is. Dit is makkelijk te verklaren; vaak is de lucht in de winter droger (vanwege de kou) en de lucht in de lente en herfst juist heel vochtig (vooral in Nederland), vanwege de grote hoeveelheid regen die in deze periode valt. 

Het probleem ligt vooral bij de koude, droge lucht in de winter. Wanneer in de winter de lucht te koud wordt, kan je dit aan veel dingen merken; je huid is droger, je hebt droge en branderige ogen en een pijnlijke keel. Veel mensen zullen dit toewijden aan een verkoudheid, maar dit kan ook een probleem in de lucht zijn. Daarom is het aanschaffen van een luchtbevochtiger zo belangrijk. 

luchtbevochtiger

Wat doet een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger helpt om de lucht in de kamer waar deze is geplaatst beter te ventileren met vochtigheid, waardoor de koude, droge lucht uit de winter wordt verstoten en de kamer wordt opgewarmd. 

Niet alleen verbetert dit jouw eigen gezondheid, maar ook zorgt het er bijvoorbeeld voor dat je huis (die moet voldoen aan een bepaalde vochtigheidsgraad) beter wordt geventileerd. Hierdoor gaat de fundering van een huis een stuk langer mee, wat ook nog eens scheelt in de kosten! Hetzelfde geldt voor veel andere dingen ook: droog bewaren mag, maar soms is een beetje vochtigheid juist wel de bedoeling om iets zo netjes mogelijk te houden.