Je huis verduurzamen door middel van daken

1 groendak

Je huis verduurzamen kan voor veel mensen een doorbraak zijn op de rekeningen. Het verduurzamen van je huis kan je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen waaronder je daken vergroenen. Je kunt je dak als groen dak laten ombouwen. Als je dak een groendak is kun je zoveel kanten mee op. Je dak is eigenlijk helemaal beplant met levende organismen. Een dak kan dus naast het beschermen van een gebouw nu ook een tweede functie hebben. Door een groendak reguleert de temperatuur namelijk beter, en heeft zelfs positieve effecten op het milieu. Een groendak kun je in principe op elk gebouw plaatsen maar zie je het vaakste in de nieuwbouw.

Verschillende soorten daken

Er bestaan super veel verschillende soorten daken. Nu in de nieuwbouw zul je veel daken zien die omgebouwd zijn tot groendak. Ook heb je verschillende soorten hierin. Als je dus wilt investeren in een groendak zul je moeten kijken naar welke eigenschappen je zou willen terugzien. Een keuze die je voor je groendak kunt gaan maken zijn sedummatten. Dit zijn matten met hardnekkige beplanting die heel goed blijven groeien op daken. Ook is er een pluspunt dat deze matten heel weinig verzorging nodig hebben dus je er bijna geen omkijk naar hebt. Ook de sedummatten kunnen vrijwel op elk gebouw geplaatst worden en op iedere grootte aangepast worden.

Waarom je huis verduurzamen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om je huis te verduurzamen. Vaak is het grootste probleem de energiekosten, hier kun je dan op besparen. Maar er zijn nog meer redenen waarop je kunt besparen zoals: comfort, waardevermeerdering en zodat je huis wat milieuvriendelijker is. Een belangrijke is de waardevermeerdering van je huis. Deze kan namelijk flink oplopen als je nu al begint met verduurzamen. Dit is zo omdat de stappen die je moet ondernemen om je huis te verduurzamen best wat geld kunnen kosten. Als iemand dan een huis te koop zet met alles erop en eraan zijn mensen vaak geneigd om hiervoor dan wat meer te betalen.