Handige (klus)hulpjes voor de buitenmens

3 houtklover

Het werk in de tuin kan veel voldoening geven. Je bent lekker in de buitenlucht en hebt aan het einde van de dag een voldaan gevoel. Wanneer je lichamelijk wat slechter ter been bent, kan het plezier van werken in de tuin steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Zonde, want er zijn heel veel handige hulpmiddelen op de markt. Op deze manier kan je nog steeds genieten van het buiten werken in de tuin, terwijl het werk lichamelijk een stuk minder zwaar is. Zo kent iedereen de hogedrukreiniger wel, hiermee kan je gemakkelijk en snel je tuin schoon maken en overtollig mos en onkruid tussen de tegels verwijderen.

Bomen en planten onderhouden

Wanneer je je bomen en planten vaak water moet geven is dit een intensieve klus. Dit kan makkelijker door gebruik te maken van een sproeier.

Helaas kan het soms ook voorkomen dat een boom ziek is en gekapt moet worden. Je kan er dan voor kiezen om het hout van deze boom nog te hergebruiken. Dit kan je bijvoorbeeld doen in de vorm van brandhout. Het hakken van dit hout hoeft tegenwoordig geen zware klus te zijn. Er zijn veel tools op de markt om dit gemakkelijker te maken. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een houtklover.

Het onderhouden van je gazon

Je wilt natuurlijk dat je gazon er altijd netjes bij staat. Het is belangrijk om het goed te onderhouden in de vorm van water geven en regelmatig maaien. Ook dit hoeft uiteraard niet meer met de hand. Er zijn veel verschillende grasmaaiers beschikbaar. Zo heb je grasmaaiers waarmee je over het gazon moet lopen, of grasmaaiers in de vorm van een karretje, waar je op kan zitten. Wil je hier helemaal geen omkijken meer naar hebben? Kies dan voor een robot grasmaaier. Houdt er dan wel erg in dat je tuinhek is gesloten, zodat hij niet uit van je gazon rijdt.