Een matras van 90×220: het bestaat!

matras 90x220

De ene persoon is de andere niet. Waar sommige mensen genoeg hebben aan een bed van twee meter lang, zijn anderen op zoek naar een matras van 90×220. Bijvoorbeeld omdat je maar weinig ruimte hebt voor een tweepersoonsbed en toch zelf erg lang bent. Of omdat je een bed zoekt voor je kind dat wel erg goed door die groeispurt is gekomen. Een matras van 90×220 bestaat gewoon, al moet je soms even zoeken. Het is niet een standaard afmeting.

Wat voor basis type matras?

matras 90x220

Alleen omdat je op zoek bent naar een afmeting die niet veel voorkomt bij matrassen, bedenkt natuurlijk niet dat je genoegen gaat nemen met minder dan wat jij prettig vindt. Want heb je ook al nagedacht over het type matras dat bij jou past? Het is iets om goed over na te denken want het heeft effect op je nachtrust en dus de energie die jij overdag hebt. 

Misschien past traagschuim wel het beste bij jou. Dit is een matras dat je in veel gevallen zelfs op kunt rollen. Het is gemaakt van schuim dat lucht opzuigt en daardoor groter wordt. Het past zich goed aan op je vorm en heeft de voorkeur voor mensen met nekklachten. 

matras 90x220

Latex, pocketvering en meer

Naast traagschuim zijn er nog talloze andere soorten om uit te kiezen. Bijvoorbeeld het pocketveringmatras, dat ideaal is voor mensen die het snel warm hebben. Of wat dacht je van koudschuim, of latex? Wanneer je een matras van 90×220 zoekt bij de juiste aanbieder, heb je keuze uit al deze materialen.