De perfecte snowboard uitrusting

goede-snowboards

Bij het kopen van een snowboard is de uitrusting nog niet helemaal compleet. Naast een snowboard, is het ook belangrijk dat er nagedacht wordt over de veiligheid. Een snowboard helm garandeert die veiligheid zodat je gerust de piste en het funpark op kan gaan. Een snowboardhelm wordt vaak gematcht met de snowboard outfit en de snowboard zelf. Naast een snowboardhelm, is het ook verstandig om te kijken naar snowboard bindingen en snowboardschoenen om de uitrusting helemaal compleet te maken. Lees hieronder verder wat de aanbevelingen zijn voor de snowboard bindingen en de snowboard schoenen.

Snowboard bindingen

Zonder snowboard bindingen kan er niet gesnowboard worden. Snowboard bindingen zijn dusdanig belangrijk voor de snowboard uitrusting dat ze niet gemist mogen worden. Bindingen zorgen ervoor dat de snowboardschoenen op het snowboard vast kunnen blijven staan. Daarnaast zijn bindingen belangrijk voor het maken van bochten en voor de stabiliteit op het snowboard. Per niveau zijn er verschillende snowboard bindingen te krijgen, het ligt er maar net aan wat je niveau en wensen zijn voor snowboard bindingen. Ook verschillenden de bindingen voor het type snowboarder dat je bent, aangezien freestylers andere soort bindingen nodig hebben dan snowboarders die op de piste blijven. 

Snowboard schoenen

In die snowboard bindingen horen natuurlijk goede snowboard schoenen. Het kiezen van de juiste soort schoen kan veel uitmaken voor eventuele pijntjes en blessures. Kies dus daarom altijd de schoen die goed om je voet past, zodat dit vermeden kan worden. Ook zijn snowboardschoenen verkrijgbaar voor vele verschillende snowboarders, dus van freestylers tot freeriders. Ook zijn er snowboard schoenen voor vrouwen en mannen en zijn er verschillende sluitsystemen beschikbaar om de optimale snowboard schoen te vinden die helemaal goed past. Zo is er bijvoorbeeld een BOA sluiting die makkelijk te stellen is om de voet heen, maar er zijn ook sluitingen met een veter of een speedlace.