Alles wat je moet weten over lasersnijden acrylaat

lasersnijden acrylaat

Lasersnijden acrylaat is de meest efficiënte manier om acryl in een precieze vorm te snijden. Je kunt een uniek en mooi ontwerp maken van acrylplaten. Lasersnijden is het proces van snijden met behulp van een CAD-bestand. Dit proces maakt gebruik van een machine die de acrylplaat kan snijden door deze te verbranden. In feite wordt lasersnijden niet alleen gebruikt voor acryl, maar het kan ook worden gebruikt voor het snijden van andere materialen zoals ijzer, aluminium, plastic en andere. Het resultaat van lasersnijden is glad en nauwkeurig. Ongetwijfeld kiezen veel bedrijven voor deze techniek omdat het een glad snijoppervlak oplevert.

Hoe ga je om met dampen

Het proces van lasersnijden vereist hoge temperaturen. Ongetwijfeld kan de hitte veel schadelijke dampen produceren. Je mag deze rook niet inademen, aangezien het gevaarlijk is voor je luchtwegen. Bovendien veroorzaakt het snijproces ook de vorming van kleine onregelmatige vormen. Je moet dus beschermende kleding dragen wanneer je het acryl snijproces uitvoert. Het dragen van een masker en een veiligheidsbril is een must. Het masker kan je beschermen tegen giftige en schadelijke dampen. Bovendien kun je de rookvorming minimaliseren door polijstmiddel op het acryl oppervlak te spuiten voordat je het snijdt. De poetsmiddel kan de dampen van de hand doen. Bovendien kan het je helpen om een ​​heldere afwerking te produceren.

lasersnijden acrylaat

Hoe voorkom je brandwonden bij het snijden van acryl

Een andere beschermende uitrusting die je moet dragen wanneer je het acryl met een laser snijdt, zijn handschoenen. Handschoenen beschermen je huid tegen hete stukken die op je hand kunnen terechtkomen. Vervolgens moet je de temperatuur van de machine dienovereenkomstig aanpassen. Je moet voorzichtig zijn bij het gebruik van de lasersnijmachine om het risico op brandwonden te minimaliseren. Omdat lasersnijden een complex proces is, moet je de hulp van een professional inroepen. Neem daarom contact op met een professioneel lasersnij bedrijf om je acrylaat te snijden.